STAAL

Brandwerende coatings voor staal

In tegenstelling tot houten constructies, brandt staal niet. Maar een effectieve brandbescherming is ook hier van cruciaal belang. Bij blootstelling aan extreme hitte verliest staal zijn draagkracht en wordt het onstabiel. Dit kan leiden tot instortingsgevaar.

Brandwerende coatings verlengen de brandwerendheid van stalen constructiedelen tot 120 minuten, vergeleken met slechts enkele minuten wanneer het materiaal onbeschermd blijft. Een berekening door onze calculatiedienst is noodzakelijk om dit te bereiken. De functie, het profiel, de dikte en het materiaal van de stalen onderdelen zijn bepalend voor de vereiste constructie en het aanbrengen van de brandwerende coating.

Brandvertragende coatings op staal

Doelstelling:

  • Staal vat niet gemakkelijk vuur maar verliest snel zijn mechanische eigenschappen ten gevolge van de ontwikkelde hitte bij een brand.
  • De opschuimende Rf-verf vormt onder invloed van de hitte een isolerende koolstoflaag en verhoogt hiermee de stabiliteit van de structuur met 30' - 60' tot 120'.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan die gerelateerd zijn aan de EN 13381-8 dewelke ook verplicht is sedert 01/01/2017.

Heeft u vragen over onze diensten of producten? Of wenst u graag vrijblijvend advies te ontvangen? Contacteer ons via onderstaande gegevens of via het formulier.

STAAL
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
STAAL
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x