Brandvertragende coating beton

Op zoek naar een specialist in brandvertragende coating beton?

Fire coatings is expert in brandwerende coatings voor beton.
Reken op ons voor professioneel advies om aan de strengste brandveiligheidsnormen te voldoen.

brandvertragende coating beton

Wat is brandvertragende coating beton?

Als het gaat om de bouw van gebouwen en infrastructuur, is veiligheid een prioriteit. Een belangrijke veiligheidsmaatregel is het beschermen van de constructie tegen brand. Een van de manieren om beton te beschermen tegen brand is het aanbrengen van een brandwerende coating.

Een brandwerende coating is een laag van materiaal die op beton wordt aangebracht om het te beschermen tegen hoge temperaturen die ontstaan door brand. Het is ontworpen om de betonnen structuur te beschermen tegen beschadiging of instorting als gevolg van de extreme hitte van een brand.

Hoe werkt brandvertragende coating beton?

Net als staal brandt beton niet en behoort het tot de A-klasse bouwmaterialen. De hoge warmteafgifte als gevolg van de brand leidt echter tot een vermindering van sterkte en stijfheid van het beton. Dat leidt van het explosief afspatten van sterke betonmengsels tot het instorten van de gehele constructie. Brandbeveiliging voor beton wordt gebruikt wanneer een brandwerende aanpassing nodig is in een gebouw door een verandering van gebruik of materiaal.

Een brandwerende coating gaat het beton beschermen door een barrière te creëren tussen de hoge temperaturen afkomstig van de brand en de betonnen constructie. De coating wordt aangebracht in een specifieke laagdikte, afhankelijk van de benodigde brandwerendheid. Wanneer de coating wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, begint het materiaal te reageren en vormt het een beschermende laag.

Brandvertragende coating beton gezocht?
Elke ondergrond vereist gepast advies van een professional om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen.

Waarom is brandvertragende coating beton belangrijk?

Brandwerende coatings zijn nodig om de veiligheid van de betonnen constructie te garanderen. Beton is een sterk materiaal dat van nature brandwerend is, maar het is niet volledig bestand tegen brand. Zonder brandwerende coating kan beton afbrokkelen of instorten als het wordt blootgesteld aan extreme hitte. Dit kan leiden tot ernstige schade aan gebouwen en infrastructuur, evenals het verlies van levens in het ergste geval.

Brandvertragende coating beton prijs

De kosten van brandwerende coating variëren afhankelijk van het type coating, de dikte ervan en de omvang van de betonnen structuur. Over het algemeen zijn de kosten van brandwerende coating echter redelijk in vergelijking met de kosten van schade door brand.

Heb je een vraag over de prijs voor brandwerende coating voor beton? Wenst u graag vrijblijvend advies te ontvangen? Contacteer ons!

Wie kan er beroep doen op Fire Coatings?

  • Architecten;
  • stabiliteitsingenieurs;
  •  projectontwikkelaars;
  •  kinderdagverblijven;
  •  horeca eigenaars;
  •  winkeleigenaars;
  •  zelfstandigen met een publiek gebouw;
  • overheidsinstanties;
  •  ...

Iedereen die een preventierapport van de brandweer krijgt kan beroep doen op Fire Coatings voor advies, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

Heb je een preventierapport van de brandweer ontvangen en moet je een betonnen ondergrond voorzien van brandwerende coatings?  

Waarom kiezen voor Fire Coatings als jouw specialist in brandvertragende coating beton?

Op zoek naar brandvertragende coating beton? Met Fire Coatings ben je zeker dat je samenwerkt met een expert in advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandvertragende coating beton.

Wij hebben een real time expertise in brandwerende coatings op staal, hout of beton. Ook bieden we diverse topmerken aan, waarbij we steeds de meest kostenefficiënte oplossing bieden. Hierdoor hebben we ook een ruime voorraad aan producten die snel leverbaar zijn.

Fire Coatings voor elke ondergrond

Fire Coatings NV is dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout. Deze coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. 

Dé specialist in brandwerende en brandvertragende coatings

brandvertragende verf RF 60

Staal

Brandwerende coatings voor staal, zowel in een binnen- als buitentoepassing

brandvertragende verf RF 60

Beton

Brandwerende coating voor beton in een binnentoepassing.

brandvertragende verf RF 60

Hout

Brandvertragende verven & vernissen voor hout in zowel een binnen- als buitentoepassing.

brandvertragende verf RF 60

BE 0471.517.889

Brandvertragende coating beton

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie voor brandvertragende coating beton.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x