Brandvertragende verf hout

Op zoek naar een specialist in brandvertragende verf hout?

Fire coatings is expert in brandvertragende verf hout.
Reken op ons voor professioneel advies om aan de strengste brandveiligheidsnormen te voldoen.

brandvertragende verf hout

Wat is brandvertragende verf hout?

Hout is een natuurlijk bouwmateriaal met een veelvoud aan toepassingen. Het is echter ontvlambaar en vereist effectieve beschermingsmiddelen, vooral bij gebruik in openbare gebouwen.

Als het gaat om de bouw van gebouwen en infrastructuur, is veiligheid een prioriteit. Een belangrijke veiligheidsmaatregel is het beschermen van de constructie tegen brand. Brandvertragende verf hout is dan ook een essentieel onderdeel van de brandbeveiliging van gebouwen. Het beschermt houten oppervlakken tegen vuur en vertraagt de verspreiding van brand.

Hoe werkt brandvertragende verf hout?

Brandbeschermingssystemen kunnen ontsteking aan het oppervlak en de verspreiding van vlammen tegengaan of vertragen. Duurzame brandvertragende verf combineert de hoogste bescherming met esthetische voordelen. Hoewel de verf zo dun is, verbergt deze de natuurlijke schoonheid van het hout niet.

Brandvertragende verf hout is samengesteld uit materialen die de verspreiding van vuur vertragen en het houten oppervlak beschermen tegen de vlammen en hitte. De brandwerendheidsclassificaties van de verf geven aan hoe lang het houten oppervlak beschermd blijft tegen vuur. 

Brandvertragende verf hout gezocht?
Elke ondergrond vereist gepast advies van een professional om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen.

Waarom is brandvertragende verf hout belangrijk?

Brandvertragende verf hout is ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. De verf kan aangebracht worden op verschillende materiaalsoorten zoals staal, hout en beton met verfkwast of verfpistool.

De doelstellingen van brandvertragende verf hout:

  • Hout vat héél gemakkelijk vuur, maar vervormt niet snel onder invloed van de hitte.
  • De brandwerende verf vormt bij verhitting tevens een warmte isolerende beschermlaag die vooral het ontvlammen van het hout uitstelt om uitbreiding van de brand te voorkomen.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan conform de nieuwste Europese normering zijnde EN 13501-1.

Brandvertragende verf hout prijs

De kosten van brandvertragende verf variëren afhankelijk van het type verf, de dikte ervan en de omvang van de houten structuur. Over het algemeen zijn de kosten van brandvertragende verf echter redelijk in vergelijking met de kosten van schade door brand.

Heb je een vraag over de prijs voor brandvertragende verf hout? Wenst u graag vrijblijvend advies te ontvangen? Contacteer ons!

Wie kan er beroep doen op Fire Coatings?

Iedereen die een preventierapport van de brandweer krijgt kan beroep doen op Fire Coatings voor advies, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende verf.

Heb je een preventierapport van de brandweer ontvangen en moet je een houten constructie voorzien van brandvertragende verf?  

Waarom kiezen voor Fire Coatings als jouw specialist in brandvertragende verf hout?

Op zoek naar brandvertragende verf hout? Met Fire Coatings ben je zeker dat je samenwerkt met een expert in advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandvertragende verf hout.

Wij hebben een real time expertise in brandvertragende coatings op staal, hout of beton. Ook bieden we diverse topmerken aan, waarbij we steeds de meest kostenefficiënte oplossing bieden. Hierdoor hebben we ook een ruime voorraad aan producten die snel leverbaar zijn.

Fire Coatings voor elke ondergrond

Fire Coatings NV is dé specialist in brandvertragende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout. Deze coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. 

Dé specialist in brandwerende en brandvertragende coatings

brandwerende en brandvertragende coatings staal

Staal

Brandwerende coatings voor staal, zowel in een binnen- als buitentoepassing

brandwerende en brandvertragende coatings beton

Beton

Brandwerende coating voor beton in een binnentoepassing.

brandwerende en brandvertragende coatings hout

Hout

Brandvertragende verven & vernissen voor hout in zowel een binnen- als buitentoepassing.

brandvertragende verf hout

BE 0471.517.889

Brandvertragende verf hout

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie voor brandvertragende verf hout.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x