Brandwerende vernis hout

Op zoek naar een specialist in brandwerende vernis hout?

Fire coatings is expert in brandwerende vernis hout.
Reken op ons voor professioneel advies om aan de strengste brandveiligheidsnormen te voldoen.

brandwerende vernis hout

Wat is brandwerende vernis hout?

Hout is een natuurlijk bouwmateriaal met een veelvoud aan toepassingen. Het is echter ontvlambaar en vereist effectieve beschermingsmiddelen, vooral bij gebruik in openbare gebouwen.

Als het gaat om de bouw van gebouwen en infrastructuur, is veiligheid een prioriteit. Een belangrijke veiligheidsmaatregel is het beschermen van de constructie tegen brand. Brandwerende vernis hout is dan ook een essentieel onderdeel van de brandbeveiliging van gebouwen. Het beschermt houten oppervlakken tegen vuur en vertraagt de verspreiding van brand.

Hoe werkt brandwerende vernis hout?

Brandbeschermingssystemen kunnen ontsteking aan het oppervlak en de verspreiding van vlammen tegengaan of vertragen. Duurzame brandwerende vernis combineert de hoogste bescherming met esthetische voordelen. Hoewel de verf zo dun is, verbergt deze de natuurlijke schoonheid van het hout niet.

Brandwerende vernis hout is samengesteld uit materialen die de verspreiding van vuur vertragen en het houten oppervlak beschermen tegen de vlammen en hitte. De brandwerendheidsclassificaties van de verf geven aan hoe lang het houten oppervlak beschermd blijft tegen vuur. 

Brandwerende vernis hout?

Elke ondergrond vereist gepast advies van een professional om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen.

Waarom is brandwerende vernis hout belangrijk?

Brandwerende vernis hout is ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. De verf kan aangebracht worden op verschillende materiaalsoorten zoals staal, hout en beton met verfkwast of verfpistool.

De doelstellingen van brandwerende vernis hout:

  • Hout vat héél gemakkelijk vuur, maar vervormt niet snel onder invloed van de hitte.
  • De brandwerende vernis vormt bij verhitting tevens een warmte isolerende beschermlaag die vooral het ontvlammen van het hout uitstelt om uitbreiding van de brand te voorkomen.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan conform de nieuwste Europese normering zijnde EN 13501-1.

Brandwerende vernis hout prijs

De kosten van brandwerende vernis variëren afhankelijk van het type verf, de dikte ervan en de omvang van de houten structuur. Over het algemeen zijn de kosten van brandwerende vernis echter redelijk in vergelijking met de kosten van schade door brand.

Heb je een vraag over de prijs voor brandwerende vernis hout? Wenst u graag vrijblijvend advies te ontvangen? Contacteer ons!

Wie kan er beroep doen op Fire Coatings?

Iedereen die een preventierapport van de brandweer krijgt kan beroep doen op Fire Coatings voor advies, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende verf.

Heb je een preventierapport van de brandweer ontvangen en moet je een houten constructie voorzien van brandwerende vernis?  

Waarom kiezen voor Fire Coatings als jouw specialist in brandwerende vernis hout?

Op zoek naar brandwerende vernis hout? Met Fire Coatings ben je zeker dat je samenwerkt met een expert in advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende vernis hout.

Wij hebben een real time expertise in brandwerende verniss op staal, hout of beton. Ook bieden we diverse topmerken aan, waarbij we steeds de meest kostenefficiënte oplossing bieden. Hierdoor hebben we ook een ruime voorraad aan producten die snel leverbaar zijn.

Fire Coatings voor elke ondergrond

Fire Coatings NV is dé specialist in brandwerende verniss voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout. Deze coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. 

Dé specialist in brandwerende en brandvertragende coatings

brandwerende en brandvertragende coatings staal

Staal

Brandwerende coatings voor staal, zowel in een binnen- als buitentoepassing

brandwerende en brandvertragende coatings beton

Beton

Brandwerende coating voor beton in een binnentoepassing.

brandwerende en brandvertragende coatings hout

Hout

Brandvertragende verven & vernissen voor hout in zowel een binnen- als buitentoepassing.

brandwerende vernis hout

BE 0471.517.889

Brandwerende vernis hout

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie voor brandwerende vernis hout.

Waarom is brandwerende vernis hout belangrijk?

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x