Aan de slag met uw brandpreventiedossier in Menen

Je hebt een preventierapport ontvangen van de brandweer in Menen en je wilt hiermee aan de slag? 

Voldoe aan de strengste brandveiligheidsnormen dankzij onze brandwerende en brandvertagende coatings.

Wat is een brandpreventiedossier?

Het brandpreventiedossier is verplicht document waarin alle maatregelen en voorzieningen zijn opgenomen die zijn getroffen om brand te voorkomen en de gevolgen van brand te beperken. 

Het doel van een brandpreventiedossier is om te zorgen dat een gebouw of locatie voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van brandveiligheid. Het dossier bevat informatie over de brandveiligheidsvoorzieningen in het gebouw, zoals het gebruik van brandwerende of brandvertragende coatings, een sprinklerssysteem, brandmeldinstallatie, blusmiddelen en vluchtroutes. 

Het is bedoeld om te dienen als hulpmiddel voor het beheer van de brandveiligheid in een gebouw of locatie en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van brandveiligheid.

De brandweer staat ten dienste van de burger voor adviezen over brandveiligheid van gebouwen en steunt hierbij op de wettelijke verplichtingen die van toepassing zijn.

Heb je een preventierapport van de brandweer ontvangen in Menen en moet je verschillende ondergronden voorzien van brandwerende coatings? 

Wat staat er in een brandpreventiedossier?

Een brandpreventiedossier bevat alle informatie over de maatregelen en voorzieningen die zijn getroffen om brand te voorkomen en de gevolgen van brand te beperken.

Volgens het Koninklijk Besluit van 28 maart 2014 omtrent brandpreventie op arbeidsplaatsen, moet een brandpreventiedossier onder andere volgende informatie bevatten:

 • De resultaten van de risicoanalyse brandpreventie
 • De organisatie van de brandbestrijdingsdienst
 • Het interne noodplan en de te volgen procedures
 • Het evacuatieplan
 • Het interventiedossier met daarin het evacuatieplan, de locatie van de elektrische installaties, ventilatiesystemen, ... Deze info moet je ophangen aan de hoofdingang van je onderneming.
 • Vaststellingen gedaan tijdens evacuatieoefeningen
 • Een lijst van de beschikbare beschermingsmiddelen tegen brand
 • ...

Brandpreventiedossier Menen

Wie kan er beroep doen op Fire Coatings? 

In Menen en omstreken is Fire Coatings NV dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout.  Naast Architecten en stabiliteitsingenieurs kan iedereen die een preventierapport van de brandweer krijgt beroep doen op onze diensten:

 • Kinderdagverblijf

 • Horeca eigenaars

 • Winkel eigenaars 

 • Zelfstandigen met een publiek gebouw 

 • Overheidsgebouwen

 • Projectontwikkelaars

 • ...

Heb je een preventierapport gekregen van de brandweer?

Moet je staal, hout, of beton coaten? Moet je aan de slag met brandwerende verf?

Waarom kiezen voor Fire Coatings als jouw specialist in brandwerende en brandvertragende coatings?

Heb je een rapport brandveiligheid ontvangen van de brandweer in Menen en wil je hiermee aan de slag? Met Fire Coatings ben je zeker dat je samenwerkt met een expert in advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

Wij hebben een real time expertise in brandwerende coatings op staal, hout of beton. Ook bieden we diverse topmerken aan, waarbij we steeds de meest kostenefficiënte oplossing bieden. Hierdoor hebben we ook een ruime voorraad aan producten die snel leverbaar zijn.

Brandwerende en brandvertragende coatings en verven voor elke ondergrond

Fire Coatings NV is dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout. Deze coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. 

Brandpreventiedossier ontvangen?
Ga aan de slag met onze brandwerende en brandvertragende coatings

Brandwerende coating is ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. De coating kan aangebracht worden op verschillende materiaalsoorten zoals staal, hout en beton met verfkwast of verfpistool.

Elke ondergrond vereist een goed advies om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen. De brandwerende of brandvertragende coating kan pas gekeurd worden wanneer de juiste systeemopbouw en laagdikte toegepast wordt.

staal coaten Menen

Staal

Brandwerende coatings voor staal, zowel in een binnen- als buitentoepassing

Beton coaten Menen

Beton

Brandwerende coating voor beton in een binnentoepassing.

brandvertragende verf hout Menen

Hout

Brandvertragende verven & vernissen voor hout in zowel een binnen- als buitentoepassing.

Fire Coatings staal coaten Menen

BE 0471.517.889

Aan de slag met uw brandpreventiedossier in Menen

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x