Brandwerende coating Nieuwpoort

Op zoek naar brandwerende coating in Nieuwpoort? Brandvertragende verf en vernis?

Fire coatings is dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en en brandvertragende coatings voor hout.

brandwerende coating Nieuwpoort

Wat is een brandwerende coating?

Brandwerende coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren

Elke ondergrond vereist een goed advies om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen. De brandwerende of brandvertragende coating kan pas gekeurd worden wanneer de juiste systeemopbouw en laagdikte toegepast wordt.

Fire Coatings NV is dé specialist in Nieuwpoort en omstreken voor brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout.

Hoe wordt brandwerende coating aangebracht?

Een brandwerende coating wordt vaak aangebracht met een airless. Door de airless-techniek wordt de industriële coating enkel via materiaaldruk (zonder lucht) aangebracht. Voor kleineren projecten kan tevens een verfrol of kwast gebruikt worden.

De dikte van de brandwerende staalcoating hangt af van:
  • De gevraagde brandweerstand.
  • De massiviteit per staalprofiel.
  • De opstelling van het staalprofiel (kolom of ligger).


Keuze van de coating hangt af van :
  • Binnen- of buitensituatie.
  • Soort profielen.
  • De gevraagde brandweerstand.Brandvertragende coating gezocht in Nieuwpoort? 
Elke ondergrond vereist gepast advies van een professional om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen. 

brandwerende coating aanbrengen Nieuwpoort

Brandwerende & Brandvertragende Coatings voor elke ondergrond

Brandwerende coatings voor staal

In tegenstelling tot houten constructies, brandt staal niet. Maar een effectieve brandbescherming is ook hier van cruciaal belang. Bij blootstelling aan extreme hitte verliest staal zijn draagkracht en wordt het onstabiel. Dit kan leiden tot instortingsgevaar.

Brandwerende coatings verlengen de brandwerendheid van stalen constructiedelen tot 120 minuten, vergeleken met slechts enkele minuten wanneer het materiaal onbeschermd blijft. Een berekening door onze calculatiedienst is noodzakelijk om dit te bereiken. De functie, het profiel, de dikte en het materiaal van de stalen onderdelen zijn bepalend voor de vereiste constructie en het aanbrengen van de brandwerende coating.

brandwerende coating staal Nieuwpoort

Brandvertragende coatings op staal

Staal vat niet gemakkelijk vuur maar verliest snel zijn mechanische eigenschappen ten gevolge van de ontwikkelde hitte bij een brand. 

De opschuimende Rf-verf vormt onder invloed van de hitte een isolerende koolstoflaag en verhoogt hiermee de stabiliteit van de structuur met 30 à 60 tot 120 minuten.

Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan die gerelateerd zijn aan de EN 13381-8, dewelke ook verplicht is sedert 01/01/2017.

Brandwerende verf beton

Net als staal brandt beton niet en behoort het tot de A-klasse bouwmaterialen. Dit zijn bouwmaterialen die geen tot nauwelijks bijdrage leveren tot een brand.

De hoge warmteafgifte als gevolg van de brand leidt echter tot een vermindering van sterkte en stijfheid van het beton. Dat leidt van het explosief afspatten van sterke betonmengsels tot het instorten van de gehele constructie. Brandbeveiliging voor beton wordt gebruikt wanneer een brandwerende aanpassing nodig is in een gebouw door een verandering van gebruik of materiaal.

brandwerende coating beton Nieuwpoort

Brandvertragende verf en brandvertragende vernis voor hout

Hout is een natuurlijk bouwmateriaal met een veelvoud aan toepassingen. Het is echter ontvlambaar en vereist effectieve beschermingsmiddelen, vooral bij gebruik in openbare gebouwen.

Brandbeschermingssystemen kunnen ontsteking aan het oppervlak en de verspreiding van vlammen tegengaan of vertragen. De duurzame brandwerende verf combineert de hoogste bescherming met esthetische voordelen. Hoewel de industriële coating zo dun is, verbergt deze de natuurlijke schoonheid van het hout niet.

brandvertragende coating hout Nieuwpoort

Wat is het doel van brandwerende verf en vernis op hout?

  • Hout vat héél gemakkelijk vuur, maar vervormt niet snel onder invloed van de hitte.
  • De brandwerende coating vormt bij verhitting tevens een warmte isolerende beschermlaag die vooral het ontvlammen van het hout uitstelt om uitbreiding van de brand te voorkomen.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan conform de nieuwste Europese normering, zijnde EN 13501-1.

Waarom kiezen voor Fire Coatings als jouw specialist in brandwerende en brandvertragende coatings?

Op zoek naar industriële coating in Nieuwpoort? Met Fire Coatings ben je zeker dat je samenwerkt met een expert in advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

Wij hebben een real time expertise in brandwerende coatings op staal, hout of beton. Ook bieden we diverse topmerken aan, waarbij we steeds de meest kostenefficiënte oplossing bieden. Hierdoor hebben we ook een ruime voorraad aan producten die snel leverbaar zijn.

Contacteer Fire Coatings

brandwerende coating Nieuwpoort

Fire Coatings brandwerende coating Nieuwpoort

BE 0471.517.889

Brandwerende coating Nieuwpoort

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x