Staal coaten Hasselt

Op zoek naar een specialist staal coaten in Hasselt?

Fire coatings is expert in het brandwerend coaten van staalconstructies.
Reken op ons voor professioneel advies om aan de strengste brandveiligheidsnormen te voldoen.

staal coaten Hasselt

Hoe werkt brandwerende coating staal?

Brandwerende coatings zijn ontwikkeld om dragende staalconstructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Brandwerend coaten staalconstructie zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren

Elke ondergrond vereist een goed advies om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen. De brandwerende of brandvertragende coating voor je staalconstructie kan pas gekeurd worden wanneer de juiste systeemopbouw en laagdikte toegepast wordt.

Staal coaten? Vertrouw op een expert. Fire Coatings NV is dé specialist in Hasselt en omstreken voor brandwerende coatings voor staal.

Brandwerend coaten staalconstructie

In tegenstelling tot houten constructies, brandt staal niet. Maar een effectieve brandbescherming is ook hier van cruciaal belang. Bij blootstelling aan extreme hitte verliest staal zijn draagkracht en wordt het onstabiel. Dit kan leiden tot instortingsgevaar.

Staal coaten verlengt de brandwerendheid van stalen constructiedelen tot 120 minuten, vergeleken met slechts enkele minuten wanneer het materiaal onbeschermd blijft. Een berekening door onze calculatiedienst is noodzakelijk om dit te bereiken. De functie, het profiel, de dikte en het materiaal van de stalen onderdelen zijn bepalend voor de vereiste constructie en het aanbrengen van de brandwerende coating.

  • Staal vat niet gemakkelijk vuur maar verliest snel zijn mechanische eigenschappen ten gevolge van de ontwikkelde hitte bij een brand. 
  • De opschuimende Rf-verf vormt onder invloed van de hitte een isolerende koolstoflaag en verhoogt hiermee de stabiliteit van de structuur met 30 à 60 tot 120 minuten.
  • Fire Coatings NV biedt enkel attesten aan die gerelateerd zijn aan de EN 13381-8, dewelke ook verplicht is sedert 01/01/2017.


Staal coaten | Hoe staal poedercoaten?

Bij het poedercoaten van staal wordt een poeder van fijn vermalen pigmenten en polymeren op het staal aangebracht, meestal door middel van elektrostatische aantrekking. Het staal wordt vervolgens verhit totdat het poeder smelt en een gladde, beschermende laag vormt. Dit proces biedt verschillende voordelen, zoals een mooie, gelijkmatige afwerking.

staal coaten Hasselt

Staal coaten | Wat is de kritische staaltemperatuur?

Bij brand wordt een staalconstructie warmer en nemen de sterkte en stijfheid van staal af. Als de vloeigrens afneemt tot het spanningsniveau dat in de constructie heerst bij de aanwezige belastingen , dan bezwijkt de constructie. De staaltemperatuur waarbij dit gebeurt heet de kritische staaltemperatuur.

De kritische staaltemperatuur berekenen voor uw constructie? 

Staal coaten | Wat is EN13381-8?

EN13381-8 is een Europese norm voor het testen en beoordelen van de brandwerendheid van bouwmaterialen en componenten. Deze norm geeft aan welke testmethoden moeten worden gebruikt om de brandwerendheid van materialen te bepalen en hoe de resultaten moeten worden geëvalueerd. Deze norm is bedoeld om te helpen bij het vaststellen of een bepaald materiaal geschikt is voor gebruik in brandgevaarlijke omgevingen en om ervoor te zorgen dat bouwmaterialen consistent en betrouwbaar worden getest.

Deze Europese norm wordt gebruikt voor het testen en bepalen van de bijdrage van de brandwerende coating op de stalen constructie elementen. 

Staal coaten? Laat je altijd adviseren door een professional.

Brandwerende coating staal prijs

Heb je een vraag over de prijs voor brandwerende coating voor staal? Wenst u graag vrijblijvend advies te ontvangen? 
Contacteer ons via onderstaande gegevens.

Waarom kiezen voor Fire Coatings als jouw specialist in brandwerende en brandvertragende coatings?

Op zoek naar industriële coating in Hasselt? Met Fire Coatings ben je zeker dat je samenwerkt met een expert in advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

Wij hebben een real time expertise in brandwerende coatings op staal, hout of beton. Ook bieden we diverse topmerken aan, waarbij we steeds de meest kostenefficiënte oplossing bieden. Hierdoor hebben we ook een ruime voorraad aan producten die snel leverbaar zijn.

Fire Coatings voor elke ondergrond

Fire Coatings NV is dé specialist in brandwerende coatings voor staal en beton en brandvertragende coatings voor hout. Deze coatings zijn ontwikkeld om dragende constructies langer bestand te maken tegen extreme hitte en vuur. De hitte zorgt voor een chemische reactie waardoor de verf gaat zwellen en een beschermende barrière vormt tussen de vlammen en de ondergrond: hoe dikker de laag opzwelt, hoe langer de brandwerendheid. Dit zorgt ervoor dat een constructie langer stabiel blijft zodat iedereen in het gebouw veilig kan evacueren. 

Dé specialist in brandwerende en brandvertragende coatings

staal coaten Hasselt

Staal

Brandwerende coatings voor staal, zowel in een binnen- als buitentoepassing

Beton coaten Hasselt

Beton

Brandwerende coating voor beton in een binnentoepassing.

brandvertragende verf hout Hasselt

Hout

Brandvertragende verven & vernissen voor hout in zowel een binnen- als buitentoepassing.

Fire Coatings staal coaten Hasselt

BE 0471.517.889

Staal coaten Hasselt

Advisering, opmeting, levering, attestering, inspectie en conformiteitsevaluatie van brandwerende en brandvertragende coatings.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x